Дом за възрастни хора Медива Парк официално отвори врати

Откриване на Медива Парк - стаите на дома

Резиденция за възрастни Медива Парк започна работа.

На 25 септември слънчевите лъчи на есенното утро огряха по повод  официалното откриване на дома за възрастни хора Медива Парк в с. Долна Диканя.

По време на тържествената церемония двигателят на този вдъхновяващ проект – сем. Станкови с близки и приятели, официални гости и местните жители отпразнува отварянето на вратите на първия дом за стари хора в с. Долна Диканя. На събитието присъстваха Николай Добрев – началник отдел здравеопазване, спорт и жилищни проблеми за община Перник, Елинчо Колев – кмет на  с. Долна Диканя, Румен Евлогиев – представител на общински съвет гр. Перник, Христина Христова – бивш социален министър и депутат, инж. Петър Първанов – член на общинския съвет в гр. Перник.

Разположен на 38 км. южно от София, Медива Парк се намира в с. Долна Диканя в непосредствена близост до красивата Верила. Сградата е реновирана от старо селско училище, основано през 1955г. Крайният резултат е луксозен дом за стари хора, който съхранява специфичната атмосфера от средата на миналия век, пречупена през модерния поглед на арх. Иван Драгошински и арх. Иван Кирков.

„Създаването на частен дом за стари хора по западен модел, е голяма и важна стъпка в развитието на социални услуги у нас. Вярваме, че повишаването на качеството и стандарта в тази сфера, е от особено значение. Затова сме изключително горди, че отворихме вратите на Медива Парк. Благодарим на целия екип от специалисти и партньори, с които работихме усилено и ще градим нови традиции“.

Резидентите на Медива Парк ще получат денонощно медицинско обслужване от квалифициран медицински персонал: личен лекар, медицински специалисти, стоматолози, медицински сестри и санитари. А наред с медицинската грижа и отличните битови условия, екипът на Медива Парк е подготвил богата програма, която да допринесе за пълноценния социален живот на неговите обитатели. На тяхно разположение е прекрасният парк за разходки с множество пейки и кътове за отдих. А всеки, който иска да участва в отглеждането на овощната и зеленчуковата градина, може да се включи в грижите за селскостопанския двор, както и с отглеждането на птици.

Дом подходящ за вашите възрастни роднини и близки

При разговор с резидент на Медива Парк – Красимира Минева, я попитахме защо избра точно в този дом за стари хора да изживее старините си и тя ни отговори: “Имам абсолютното доверие на сем. Станкови. Убедена съм, че тук ще се чувствам много полезна. Дори подарих пианото си на дома и смятам да вляза в ролята на един музикален медиатор.  Познанството ми с тях е от години и това ми дава сигурност.”

Споделете тази новина: