Локация

Село Долна Диканя е разположено на 38 км. от София, в полите на Верила планина. Само за около 20 мин. по магистрала „Струма” вие ще достигнете това уютно и излъчващо позитивна енергия място, предлагащо сигурност и спокойствие.

Слънце, въздух, прекрасна гледка към снежните шапки на планините – това е мястото, на което е разположен „Медива Парк“ – върху 10 дка площ,  с  многогодишни плодни дървета, кипариси, люляк, треви и цветя, алеи за разходка и …. будене от петли.

Нашият дом

Модерна и функционална сграда с богата история

Долна Диканя - старото училище

Вдъхнахме нов живот на старото училище, но запазихме мозайката и надписа „1955“ – годината на неговото създаване. Гордеем се с място с история и добрини. Стойко Стоянов, роден през 1854 г. участва като опълченец в Освободителната война (1877-1878 г.), а по-късно преживява още четири войни – Междусъюзническата, Балканската и двете световни. Той дарява мястото си и участва със средства заедно със своите съселяни за построяването на местно училище. Обичан от всички, той не спира да прави добрини през целия си 97-годишен живот. Освен в построяването на местното училище, той се включва и в създаването, изграждането и ръководството на читалището в с. Долна Диканя, което е отворено и днес. Благодарение на сем. Станкови, рушащата се доскоро сграда на училището ще служи отново на хората, преобразена в „Медива Парк”.

Медива Парк - резидентна грижа за възрастни

За да намерим баланса между традиция, уют, модерен поглед и функционалност, през 2018 г. привлякохме арх. Иван Драгошински – изградено име в този бранш както в България, така и в чужбина. Той създаде светла и функционална сграда, перфектно вписваща се в прекрасната природа наоколо. Благодарение на неговото нетрадиционно виждане и професионален подход, успяхме да превърнем старата сграда в модерна резиденция „Медива Парк“ без да губим следите от миналото.

Харесва ли Ви това, което предлагаме?

Вижте повече за услугите и настаняването в „Медива Парк“. Ако имате въпроси, нашият екип винаги е на Ваше разположение, за да Ви предостави цялата необходима информация!

Меню