Медива Парк – първият дом за възрастни с открита лятна сцена!

Сцената в парка на дома дава начало на серия от събития –  повод за много нови срещи и засилваща се връзка между Медива Парк и общността, от която сме част.

Запазването на социалната интеграция на възрастните хора и тяхната активна позиция в социалните взаимодействия е основно предимство на всеки дом за възрастни.

Недостъпна среда, трудности с придвижването, затруднено общуване, изолация  – всички тези аспекти от живота на възрастните хора ги изправят пред самота и ги лишават от всякаква възможност за пълноценно прекарано време. В дома за възрастни всички тези пречки не само отпадат, но и се създава възможност за естествено продължение на живота, такъв, какъвто би трябвало да бъде, въпреки остаряването.

Досегът с изкуството и общуването чрез него е един от най-лесните начини да създадем повече поводи за социални взаимодействия.

Лятната сцена е идея, която имахме още при проектирането на Медива Парк и сме щастливи, че тя е вече съвсем реална и оборудвана за разнообразни активности.

Кино вечери, концерти, представления, занимания за деца и възрастни – всякакви срещи с изкуството и между поколенията са добре дошли в нашия парк.

Лятната ни сцена е отговор и израз на нашата вяра за трансформирането на домовете за възрастни от „затворени институции“ в средища на активен живот, в който възрастните хора не само не са изключени, а напротив – превръщат се в гостоприемни домакини на всичко случващо се.

Каним всеки с добра идея за случка на нашата лятна сцена да се свърже с нас в страницата ни във фейсбук или на office@medivapark.bg.

С радост ще обсъдим всяка Ваша инициатива.

Междувременно сте добре дошли на събитията, част от нашата лятна програма, които ще обявяваме във фейсбук.

До скоро в двора на Медива Парк!

Галерия

Споделете тази новина: