Богатото социално меню в „Медива парк“ гарантира здравословна среда не само за тялото, но и за душата на възрастните

Прожекция за резидентите в лятната градина

Връзките и взаимоотношенията ни с другите до голяма степен определят психичното и емоционалното благополучие на всички нас. Ние се свързваме помежду си още от самото начало на житейския си път – чак до старостта. Така намираме щастие и увереност, съпричастност, грижа и … любов. Така се опознаваме и комуникираме себе си с човечеството.

Срещите с други хора ни предоставят възможности за споделяне на емоции, интереси, мисли и преживявания, което всъщност ни прави част от общност, обогатява ни, развива ни и ни помага да се реализираме като личности.

Когато остаряваме, това остава все така важно, защото може да намали чувството за изолация и  депресивните състояния, които често съпътстват старостта, помага ни да се чувстваме подкрепени, да споделяме, да даваме и получаваме разбиране и емпатия, подхранва усещането ни за цел и смисъл. Взаимодействието с други хора ни предоставя възможности за ангажиране, принос към общността, в която живеем и от която искаме да бъдем част, и споделяне на опит, който сме придобили в годините, което определено допринася за по-пълноценното ни, удовлетворяващо и смислено съществуване.

Социалните активности в домовете за стари хора им помагат да съхранят добро физическо и ментално здраве и да се справят по-ефективно с предизвикателствата, свързани със стареенето.

Като професионалисти в грижата за възрастни, ние от дом за възрастни хора Медива парк се стараем да предоставяме на нашите резиденти максимално разнообразна програма от социални активности, които да ги стимулират да бъдат активни участници в живота на дома.

В часовете ни по арт-терапия работим с настолни игри, различни практики от изкуството, организираме общи дискусии по значими теми. Тези занимания носят забавление, упражняват мисленето, насърчават сръчността, създават условия за социализация и удовлетворение. Щастливи сме, че резидентите ни откликват с радост и се включват все по-активно в тях.

Друг важен елемент от социалната ни програма е отбелязването на всякакви празнични поводи заедно. Празнуваме всички празници от годишния календар, както и личните празници на нашите резиденти и членове на екипа ни – рождени или имени дни. Това създава чувство за принадлежност към нашата малка общност, а всеки отпразнуван личен повод дава увереност на възрастните хора, че са ценени и обичани.

Редовно организираме и специални събития – срещи с хора на изкуството, концерти, театрални представления и запомнящи се, емоционални вечери с кинопрожекции на открито.

Сцената на открито и многообразните дейности, които предлага това пространство, дава възможност за социално свързване. Старите хора могат да се срещнат с приятели, семейство или други обитатели на дома и да прекарат пълноценно време заедно. Освен това, споделянето на такива моменти с близки хора или с новите им познати предизвиква разговори, които им носят радост. Те споделят истории, разказват за собствени преживявания и се чувстват пълноценна част от нашата общност. Лятната сцена носи разнообразие в ежедневието и вълнуващо очакване на вечерта.

Мероприятията на открито в домовете за стари хора предлагат на своите обитатели съдържание, което стимулира ума, предизвиква интерес и вълнува като послание и преживяване и така поддържа менталната им активност. Освен това, знаем колко е важно да мислим позитивно и как действат на духа и тялото ни положителните емоции.

Това е част от нашата грижа за възрастните ви родители, които ни поверявате. Предложете им комфорт и наистина любяща среда в условията и уюта на дом за възрастни хора – Медива Парк.

Споделете тази новина: